Het idyllische Contis.

Het unieke fijne zandstrand is kilometers lang en biedt aan ieder wat wils: liefhebbers van zonnebaden of zandkastelen, wandelaars die langs het water struinen, surfers en liefhebbers van allerlei planksporten, joggers, vissers, ... .


Zodra je hier je schoenen uittrekt staat de tijd even stil. Je geniet van het moment, of gaat even zitten om alleen maar van de golven te genieten. Dit is een ansichtkaart waar je nooit genoeg van krijgt, een levendige natuur waar je energie van krijgt.


Er is een houten belvédère gebouwd dat een prachtig uitzicht biedt, een fijn plekje om van de ondergaande zon te genieten.
Soms, als de omstandigheden daar zijn, wordt je aan de noordkant van het baaitje Le Courant verrast door de boeg van een boot die hier 125 jaar geleden gezonken is.

Wat je ook komt doen in Contis, je zult zeker van het strand genieten.

 

Le Courant - Contis: een beschermde natuurplek.

Contis heeft zijn unieke karakter te danken aan de sfeer die gecreëerd wordt door het bijzondere baaitje « Le Courant », dat in de duin genesteld ligt en in de Atlantische Oceaan uitkomt.


Het strandje van Le Courant is niet te groot en niet te klein en heeft iets weg van een theater waar de voorstelling op ieder moment kan wisselen.
Dit is een bijzonder plekje waar het water van de rivier, dat tussen de dijken van de uitmonding loopt, zich vermengt met dat van de oceaan die komt en gaat volgens het ritme van de getijden.


Het is een beschermde natuurplek waar je kunt genieten van het geluid van de oceaan die te voet bereikbaar is door de waterkant te volgen.

Hier liggen een aantal bootjes waarvan sommige echt bijzonder zijn. Misschien zie je er wel een de zee op varen.

 

 

De vuurtoren van Contis, de enige vuurtoren van Les Landes.

Deze vuurtoren is het symbool van Les Landes en is waarschijnlijk door al zijn bezoekers op de foto gezet.

De vuurtoren werd in 1862 op bevel van Napoleon III gebouwd en heeft als bijzonder kenmerk dat hij niet op zee is gebouwd, maar op 500m van het strand, midden in het bos. Hij is 39 m hoog en werd voor het eerst verlicht in de nacht van 19 op 20 december 1863. Sindsdien wordt de hemel van Contis elke nacht opgelicht door de lichtsignalen die zijn vuurtoren uitstuurt naar de zee, over een afstand van ongeveer 42Km.

De vuurtoren kan in juli en augustus worden bezocht, en als je besluit de 183 traptreden te beklimmen, zul je genieten van een gevoel van totale vrijheid. De vuurtoren van Contis, die beschilderd is met een dubbele zwarte spiraal, maakt samen met de vuurtorens van Cape Hatteras in North Carolina en St Augustine in Florida deel uit van de enige drie vuurtorens ter wereld van de categorie "Barber-Pole" met dit motief.

Vanaf de vuurtoren wordt je meteen bewust van wat Contis eigenlijk echt is: een stukje paradijs tussen de zee en het bos, in het hart van een immens bosgebied wat het grootste bosgebied van Europa is

 

De fietspaden en de « Vélodyssée » die door Contis lopen.

Vélodyssée Contis

Dankzij de « Vélodyssée » kun je met de fiets langs heel de Atlantische Kust fietsen. Dit is de langste fietsroute van Frankrijk en zal uiteindelijk met heel Europa verbonden worden

Het fietspad start vlakbij de vuurtoren. Vervolgens kun je kiezen om naar het noorden of het zuiden te fietsen, op dit prachtige nieuwe fietspad. Het fietspad is zo mooi dat je het gevoel krijgt vleugels te hebben, zodra je begint te trappen. De route is ideaal en laat de typische flora van het zeegebied zien maar ook de fauna want je kunt eekhoorntjes, jonge hertjes en reeën tegenkomen.

De fietspaden zijn breed genoeg om elkaar zonder gevaar te kruisen. Zelfs de minder enthousiaste sporters zullen hier weer willen gaan wandelen of fietsen!

Maak er dus volop gebruik van, het is gratis!

Geniet ervan!!


info@contis-vacances.com
Téléphone (depuis la France) : 06 88 03 06 80
Phone (from outsite France) : 00 33 688 03 06 80

 

© Contis-vacances.com tous droits réservés.Reproduction interdite. mentions légales

Feel free to join us !
Facebook officiel Contis-vacances Flickr Officiel Contis Vacances Twitter Officiel Contis-vacances YouTube Officiel Contis vacances

Contis Holidays Contis Ferien Contis Vakantie Contis Vakantie Contis Vacaciones Contis Vacances
Select your language